АКТУАЛЬНО

Орбан вважає, що Трамп за один день припинить вогонь в Україні

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив переконання, що Дональд Трамп, в разі перемоги на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки, може ефективно спрямувати процес мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Він сказав про це в інтерв’ю італійському виданню Il Giornale.

«Якби Трамп та Євросоюз захотіли, війна закінчилася б за 24 години. Ми не повинні забувати, що війна ведеться людьми, і ті самі люди, якщо є воля, мають усі можливості для укладання миру. Я думаю, якби Трамп став президентом, за один день він міг би гарантувати припинення вогню в Україні, а потім розпочати переговори», – сказав угорський прем’єр.

Орбан наголосив, що Угорщина – «єдина країна ЄС, громадяни якої гинуть в Україні». Він погодився з тим, що війну розпочала Росія, але не погоджується зі стратегією Євросоюзу.

«Ми перебуваємо на роздоріжжі: або ізолювати конфлікт і знайти дипломатичний шлях, або заглиблюватися у війну. Якщо ми дозволимо Україні завдати удару по Росії зброєю, яку також постачає Італія, це призведе до сильної реакції РФ, і ризик втручання НАТО виявиться в одному кроці», – заявив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ