АКТУАЛЬНО

Орбан заявив: Трамп обіцяв не надавати фінансової підтримки Україні у разі обрання

Угорський прем’єр Віктор Орбан повідомив, що екс-президент США Дональд Трамп обіцяв не надавати фінансову підтримку Україні у разі свого повернення до Білого дому.

“Він має чітке бачення, з яким важко не погодитися. Він каже наступне: по-перше, українсько-російська війна не отримає жодної фінансової підтримки від нього. Тому війна завершиться, оскільки очевидно, що Україна не зможе продовжувати війну самостійно”, – пояснив Орбан.

За словами угорського прем’єра, якщо США не надаватимуть фінансової підтримки, то Європа також не зможе забезпечити достатній рівень фінансування для України, і тоді війна завершиться.

Орбан також зазначив, що Трамп має “досить детальні плани” стосовно завершення конфлікту між Росією та Україною, які співпадають з інтересами Угорщини. Проте він зауважив, що не має права розголошувати ці плани.

Раніше Орбан зустрівся з Трампом у штаті Флорида, де вони обговорили різні питання, пов’язані з Угорщиною та Сполученими Штатами, зокрема, важливість міцних кордонів для захисту суверенітету кожної країни.

Після зустрічі Орбан висловив захоплення Трампом, стверджуючи, що його повернення до влади зробило б світ кращим. У свою чергу, Трамп також відзначив лідерські якості Орбана, називаючи його “фантастичним лідером”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ