АКТУАЛЬНО

Остання людина в покинутому селищі: історія “найсамотнішого чоловіка на Землі”

У світі з’явився неймовірний історичний феномен – 93-річний аргентинець Пабло Новак визнаний “найсамотнішою людиною у світі”. Все через те, що чоловік є єдиним мешканцем колишнього туристичного центру, знищеного потопом.

Пабло народився і виріс у колишньому селищі Епекуена, яке зараз стало жахливим селищем-привидом приблизно за 480 кілометрів на південний захід від Буенос-Айреса в Аргентині. 25 років це місце було популярним туристичним пунктом, де проживало близько 5000 осіб. Однак після потопу воно втратило свою популярність і зникло з карт.

У 2009 році, завдяки посушливим погоднім умовам, рівень води в селі спадав, і саме тоді 90-річний Пабло повернувся до свого рідного місця, щоб доглядати за своєю худобою, і оселився в покинутому будинку з садом.

Спосіб життя чоловіка в селі-привиді дуже скромний. Його будинок наповнений іржавими стільцями, стосами газет і відсутністю електроенергії. Але ще більш вразливе – Пабло єдиний, хто повернувся до Епекуени. Його власна родина обрала інше місце для проживання, навіть не звертаючи уваги на це селище-примару.

Сам Пабло заявив: “Я повернувся сюди, щоб бути зі своєю худобою. І я більше не хочу нікуди йти. Я був абсолютно самотній. Це так вже і залишиться. Весь день, кожен день”.

Незважаючи на цю неймовірну самотність, виглядає так, ніби Пабло не турбується про це. Він щодня гуляє селом зі своєю собакою, насолоджуючись життям і сподіваючись, що хтось зверне на нього увагу. Він навіть провів час на пошуки рідкісної пляшки віскі 20-річної давнини, яку врешті-решт випив сам. Щодо добрих вин, то, на жаль, вони залишились в минулому.

Ця історія про Пабло Новака нагадує нам, що життя може приховувати неймовірні історії та долі, які можуть залишатися поміченими лише в окремих куточках світу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ