АКТУАЛЬНО

Пентагон націлений на розширення військових можливостей у космосі

Американське занепокоєння щодо швидкого розвитку космічних програм Китаю та Росії наростає, оскільки Вашингтон вважає це потенційною загрозою для своїх військових можливостей. Пентагон вирішив посилити свої зусилля у космосі, щоб забезпечити безпеку американських військ і супутників.

Хоча деталі зусиль Пентагону залишаються конфіденційними, офіційні особи Міністерства оборони визнають, що ця ініціатива відображає серйозні зміни в стратегії оборони через ростуче значення космосу у військових операціях.

США вже не можуть покладатися виключно на військові супутники для забезпечення зв’язку та навігації. Пентагон прагне придбати нове покоління інструментів як на землі, так і в космосі, щоб захистити свої супутникові системи та, за необхідності, заблокувати або знищити ворожі космічні апарати на орбіті.

Ця стратегія відрізняється від попередніх програм тим, що акцентується на розвитку атакуючих можливостей. Наприклад, відмінною є відмова від ідеї використання супутників для захисту від ядерних ударів, яка була актуальною у 1980-х роках.

“Нам потрібно захищати наші космічні можливості та запобігати їх використанню противником проти нас. Космос – це наша ключова перевага, і ми повинні її захищати”, – підкреслив генерал Ченс Зальцман, керівник космічних операцій США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ