АКТУАЛЬНО

Перший “жіночий бронежилет” було сертифіковано Міноборони

Українське Міністерство оборони здійснило сертифікацію першого бронежилета спеціально для жінок-військовослужбовців. Цей інноваційний захисний елемент відрізняється від традиційних варіантів та має ряд особливостей, які спроектовані для максимального комфорту та ефективності жіночого користувача.

Бронежилет українського виробництва був розроблений компанією “Українська броня”. Його зразок був затверджений після двох етапів випробувань, під час яких бронежилет допрацьовувався, враховуючи анатомію та особливості жіночого тіла.

Відмінні риси “жіночого” бронежилета включають вигнуту бронеплиту, звужені плечі та розширений низ. Це узгодження з фізіологією жінок дозволяє забезпечити комфортні умови для використання зброї та взаємодії з іншими елементами обладнання.

“Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у “чоловічому” варіанті бронежилету”, – розповів Олександр Шарко, головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Жіночий бронежилет, вироблений з урахуванням антропометричних особливостей жіночого тіла, став можливим для централізованої закупівлі. Міністерство оборони очікує від Генерального штабу заявки на придбання цих бронежилетів, і після цього буде сформовано обсяги та переліки для закупівлі.

Процес розробки та випробувань бронежилета проводився вдруге, де враховувалися побажання жінок-військових після першого етапу випробувань. Придбанням “жіночих” бронежилетів займатиметься “Державний оператор тилу”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ