АКТУАЛЬНО

Ісландія приєдналася до двох міжнародних коаліцій, які надають допомогу Україні

Ісландія приєдналася до двох міжнародних коаліцій, що надають підтримку Україні – ІТ-коаліції та Коаліції з розмінування. Про це повідомила прес-служба уряду Ісландії.

Крім того, Ісландія зобов’язалася надати 340 000 євро через структури НАТО на закупівлю медичних товарів для потреб України.

“Приєднавшись до Коаліції з питань інформаційних технологій та розмінування та надавши додаткове фінансування комплексного пакету допомоги Україні, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку Україні, яка бореться з несправедливим і незаконним вторгненням Росії”, – заявив очільник МЗС країни Б’ярні Бенедіктсон.

Зауважено, що ІТ-коаліція на даний момент включає в себе країни, такі як Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Японія, Латвія і Литва, а також планують приєднатися Італія і Великобританія.

Щодо відносин між Україною та Ісландією, хоча остання є членом НАТО, вона не має власної армії та обмежується лише береговою охороною. Тим не менш, Ісландія підтримує Україну політично та гуманітарно, використовуючи переважно міжнародні організації, такі як ООН, Світовий банк та НАТО, для здійснення своєї допомоги. Раніше цього року Ісландія визнала Голодомор як геноцид українського народу та закрила своє посольство в Москві, ставши першою країною Європи, що прийняла такий крок.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ