АКТУАЛЬНО

Перу оголосило надзвичайний стан через лихоманку Денге

Уряд Перу прийняв рішення про введення надзвичайного стану в більшості своїх провінцій через стрімке зростання випадків тропічної лихоманки Денге.

Надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я дозволить уряду швидше мобілізувати ресурси для постраждалих регіонів, включаючи фінансування та перевезення медичного персоналу. Це рішення стосується 20 з 24 провінцій країни, включаючи околиці столиці Ліми.

За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість випадків захворювання на Денге за перші сім тижнів поточного року подвоїлася порівняно з аналогічним періодом минулого року, перевищивши позначку в 31 000 випадків.

Протягом перших двох місяців цього року від цієї хвороби померло 32 особи.

“Це серйозна загроза, яка виходить із-під контролю”, – наголосив міністр охорони здоров’я Сезар Васкес минулого тижня, висловлюючи занепокоєння ще до введення надзвичайного стану.

Денге передається комаром Aedys Egypti, який активно розмножується в жарких і вологих умовах. Хоча більшість випадків мають легкі симптоми, хвороба може викликати серйозний головний біль, лихоманку та м’язові болі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ