АКТУАЛЬНО

Південна Корея та Японія домовилися про запобігання військовим інцидентам

Глави оборонних відомств Південної Кореї та Японії досягли угоди щодо заходів запобігання надзвичайним ситуаціям на морі, що відкриває шлях для зміцнення двосторонньої співпраці у сфері безпеки.

Міністри оборони Південної Кореї Шин Вон Шик та Японії Мінору Кіхара оголосили про угоду після переговорів на азійському безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі.

Згідно з угодою, сторони зобов’язалися встановити постійні канали зв’язку між військовими, щоб забезпечити безпечну діяльність бойових кораблів і літаків у суміжних водах.

Міністри також домовилися активізувати двосторонні безпекові переговори для відновлення взаємної довіри та розвитку тристоронньої співпраці зі Сполученими Штатами у сфері безпеки на тлі зростання військових загроз з боку Північної Кореї.

Необхідність постійного зв’язку між військовими Південної Кореї та Японії стала особливо актуальною після інциденту у грудні 2018 року, коли японський морський патрульний літак облітав південнокорейський військовий корабель на низькій висоті, що спричинило тривалу суперечку між країнами.

Сеул засудив наближення літака як загрозу для його корабля, а Токіо звинуватив південнокорейське судно у незаконному радіолокаційному впливі на японський літак та спробі деактивувати його радар управління вогнем. Цей інцидент вважається основною перешкодою для зміцнення двосторонньої співпраці у сфері безпеки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ