АКТУАЛЬНО

Північна Корея готується до ядерної війни

Північна Корея має в своєму розпорядженні достатню кількість плутонію та урану для виробництва щонайменше кількох десятків ядерних боєголовок. Цю інформацію оприлюднив південнокорейський законодавець Лі Сонг Квен, посилаючись на дані шпигунського агентства країни, як передає Reuters.

Зокрема, в агентстві вважають, що КНДР може провести своє сьоме ядерне випробування після президентських виборів у США, запланованих на 5 листопада. Це підтверджує тривогу міжнародної спільноти щодо подальшої ескалації ядерних амбіцій Пхеньяна.

У липні Федерація американських вчених опублікувала доповідь, у якій йшлося про те, що Північна Корея, найімовірніше, виготовила достатню кількість розщеплювального матеріалу для створення до 90 ядерних боєголовок, проте реальна кількість, за оцінками, становить близько 50.

Лі Сонг Квен зазначив, що північнокорейські державні ЗМІ рідко висвітлюють візити лідера Кім Чен Ина на об’єкти зі збагачення урану. Це змушує його припустити, що нещодавній звіт, опублікований на початку місяця, міг мати на меті надіслати сигнал США в контексті президентських виборів.

“Звіт про візит може також бути спрямований на підтримку внутрішнього іміджу влади. В умовах важкої економічної ситуації це може бути спробою вселити довіру в жителів”, — підкреслив південнокорейський законодавець.

У відповідь на міжнародні зауваження в Пхеньяні наголошують, що їхній ядерний арсенал і балістичні ракети необхідні для протидії загрозам з боку США та їхніх союзників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ