АКТУАЛЬНО

Північна Корея розробила керовані снаряди для РСЗВ з можливістю поставки в Росію

Імовірно, оскільки нові боєприпаси мають калібр 240 мм та розроблені керовані снаряди для реактивної системи залпового вогню і системи контролю польоту, Північна Корея виступила з заявою про їхнє створення. Згідно з аналітичними висновками, ця зброя може мати подвійне призначення та може опинитися в Росії.

Військові провели випробування цих нових боєприпасів у неділю. Північнокорейські військові вважають, що технічне оновлення підвищить ефективність реактивних систем залпового вогню на полі бою і допоможе переоцінити стратегічну цінність установки такого калібру. Зараз ці системи розгорнуті поблизу кордону з Південною Кореєю і спрямовані на столицю Сеул.

Останні випробування зброї відбулися на фоні збільшення військової співпраці між Москвою і Пхеньяном. Тому імовірно, що нові снаряди можуть бути експортовані в Росію.

“Цей 240-міліметровий снаряд для реактивної системи залпового вогню, ймовірно, має подвійне призначення. Практично можна припустити, що його розглядають для експорту в Росію, а політично він може бути використаний для тиску на Південну Корею”, – зазначив старший науковий співробітник Корейського інституту національного об’єднання Хонг Мін.

Однак цілісний образ ситуації стає більш складним, оскільки США повідомили про випуск Росією щонайменше дев’яти ракет по Україні, які були поставлені Північною Кореєю. Крім того, минулого року Північна Корея відправила у Росію понад 1000 контейнерів з військовим обладнанням і боєприпасами.

Військово-технічне співробітництво Москви та Пхеньяна є спільним викликом для Києва та Сеула, адже воно продовжує здатність Росії затягувати війну проти України і збільшує військову напругу на Корейському півострові. Наталія Бутирська в своїй статті “Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні” розглядає можливі способи реагування України та Південної Кореї на цей виклик.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ