АКТУАЛЬНО

Північнокорейський інженер допомагав запускати російські ракети по Україні – розвідка Південної Кореї

Розвідка Південної Кореї ідентифікувала північнокорейського інженера, який був присутній при запуску російських ракет на сході України. Про це повідомляє японське видання NHK.

Згідно з розвідданими, цей інженер, імовірно, є тією ж особою, яка супроводжувала лідера КНДР Кім Чен Ина під час інспекції заводу з виробництва боєприпасів минулого року. Використовуючи технологію розпізнавання облич, вдалося встановити збіг на понад 80% між особою на знімку з України та інженером, який супроводжував Кіма.

Ідентифіковано інженера з КНДР, присутнього на запуску російських ракет по Україні фото 1

Північнокорейські інженери в Україні

Інженери з КНДР, які приїхали до України, допомагають російським військовим у використанні північнокорейських озброєнь і одночасно шукають нові технології для власних потреб. Південнокорейська розвідка висловила занепокоєння через цей факт, адже це свідчить про глибшу співпрацю між Москвою і Пхеньяном у військовій сфері.

Участь КНДР у війні в Україні не обмежується лише технічною підтримкою. За словами начальника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців перебувають на сході Росії та проходять підготовку для участі у бойових діях. США також висловили занепокоєння через можливу участь північнокорейських військових у конфлікті, але поки що не мають незалежного підтвердження.

Реакція Південної Кореї

Південна Корея розцінює відправлення північнокорейських військових на війну в Україну як серйозну загрозу міжнародній безпеці. Співпраця Північної Кореї та Росії у військових операціях ставить під загрозу не лише безпеку України, а й стабільність всього міжнародного порядку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ