АКТУАЛЬНО

Аргентина здолала Бразилію у відборі до ЧС-2026: матчу передувало криваве побоїще на трибунах

У виїзному матчі 6-го туру кваліфікації на чемпіонат світу-2026 на легендарному стадіоні “Маракана” в Ріо-де-Жанейро збірна Аргентини обіграла команду Бразилії з рахунком 0:1. Гол на рахунку Ніколаса Отаменді, який забив ударом головою на 63-й хвилині.

Проте, головні події відбувалися поза полем гри. Перед початком матчу виникла жорстока сутичка на трибунах, у якій брав участь бразильська поліція та аргентинські уболівальники. Сутичка спричинила відкладення початку матчу на 30 хвилин.

Поліція використовувала кийки та побила аргентинських фанатів під час виконання національних гімнів. Відповідь фанатів не забарилася – полетіли виламані сидіння. Ситуацію намагалися врегулювати гравці збірної Аргентини та капітан Бразилії Маркіньйос, які вирушили до трибун.

Матч став історичним для збірної Бразилії, оскільки це була перша домашня поразка команди в історії кваліфікаційних ігор на чемпіонат світу. Бразильці програли з рахунком 0:1 і дограли поєдинок у меншості, отримавши червону картку на 81-й хвилині.

На даний момент збірна Аргентини лідирує у південноамериканському відборі на ЧС-2026 з 15 очками. Збірна Бразилії опустилася на шосте місце з 7 балами.

Наступний тур кваліфікації на ЧС-2026 відбудеться 4 вересня 2024 року, де збірна Аргентини прийматиме Чилі, а Бразилія зіграє вдома проти Еквадору. Цей чемпіонат стане першим, у якому візьме участь 48 збірних, а господарство розподілиться між США, Канадою та Мексикою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ