АКТУАЛЬНО

Індія розгортає виробництво російських ПЗРК “Ігла-С”

Індія розпочинає виробництво переносних зенітно-ракетних комплексів “Ігла-С”, російської модернізації радянського ПЗРК “Ігла”. Контракт на це підписано з російською стороною, і виробництво буде здійснюватися на території Індії приватною компанією, яка поки залишається невизначеною.

Голова державного експортера озброєнь “Рособоронекспорт” Олександр Міхєєв заявив: “Ми вже підписали відповідний документ і зараз спільно з індійською приватною компанією організовуємо виробництво ПЗРК “Ігла-С” в Індії.”

“Ігла-С” визначається як важливий крок в розвитку військово-технічного співробітництва між Росією та Індією. Цей ракетний комплекс вперше був прийнятий на озброєння у 2002 році і отримав подальші модернізації, покращуючи його бойові можливості.

Індія залишається одним із найбільших світових імпортерів зброї, і Росія продовжує залишатися ключовим постачальником для цієї країни. Навіть під час геополітичних турбулентностей та подій у світі, Індія залишається важливим клієнтом російської озброєння.

Наразі не розголошено конкретні компанії в Індії, які візьмуться за виробництво “Ігла-С”, і не надано приблизних термінів початку виробництва. Запуск цього проекту відзначає поглиблення співпраці між Росією та Індією в сфері військової техніки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ