АКТУАЛЬНО

На визволеній Харківщині виявлено 28 катівень – рекордна кількість по всій Україні

На деокупованій Харківщині українські правоохоронці виявили 28 російських катівень, що призводить до відкриття 10 кримінальних проваджень з участю 227 потерпілих, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Протягом понад півроку росіяни, співробітники “ДНР” і “ЛНР”, а також місцеві колаборанти незаконно тримали та піддавали тортурам людей у приміщенні ізолятора тимчасового утримання Куп’янського відділу поліції.

Понад 67 осіб визнано потерпілими від насильства в Куп’янській катівні, проте поліції відомо про понад 150 тортурованих осіб віком від 16 до 65 років. Цю кількість утримували в ізоляторі тимчасового тримання Куп’янського відділу поліції, який мав максимальну місткість 45 осіб. Зазначено, що деяких з них утримували понад 100 днів.

У результаті тортур двоє людей загинули, четверо зникли безвісти, а ще четверо досі знаходяться у полоні. Три катівні залишаються незадокументованими через їх розташування в інтенсивно обстрілюваних населених пунктах на кордоні з Росією.

3 січня Шевченківський районний суд Києва виніс вирок колишньому керівнику донецької катівні “Ізоляція” Денису Куликовському, відомому за прізвищем “Палич”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ