АКТУАЛЬНО

Шанси Дональда Трампа на повернення до Білого дому зростають

Британський журнал The Economist у своєму останньому випуску повідомив, що шанси Дональда Трампа повернутися до Білого дому на президентських виборах 2024 року зростають. Видання зазначає, що вперше з серпня Трамп обігнав чинну віцепрезидентку США Камалу Гарріс у рейтингах за своєю методологією підрахунку.

«Наш останній прогноз показує, що пан Трамп має 54% шансів повернутися в Білий дім, що на шість відсоткових пунктів вище, ніж за попередній тиждень», – ідеться в статті.

Журнал фіксує «стійке скорочення лідерства пані Гарріс у національних опитуваннях за останній місяць».

Початкове зростання показників віцепрезидентки, коли їй вдалося обігнати Трампа, пов’язують з її висуненням. Але далі її підтримка не зростала. А у Трампа зараз відбувається «партійна консолідація» навколо його постаті, яку починають підтримувати виборці, що раніше не визначилися.

Також причина, через яку Трамп вирвався вперед, полягає в його перевазі у виборщиках.

«Опитування щодо конкретних штатів, опубліковані минулого тижня, підтверджують, що позиція пана Трампа трохи зміцнилася як у вирішальних штатах, так і по всій країні», – пише журнал.

«Колишній президент також набрав обертів в опитуваннях соціологів, які, як правило, публікують хороші цифри для демократів», – додає видання.

Раніше видання The Hill повідомило, що Трамп випередив Гарріс на 10%.

При цьому в низці штатів, що коливаються, перевагу має віцепрезидент.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ