АКТУАЛЬНО

США мають протистояти Росії та допомогти Україні – Гельсінська комісія

Вашингтон повинен змінити свою політику щодо Російської Федерації, відмовившись від підходу часів холодної війни і визнавши Москву постійною загрозою глобальній безпеці. Такі рекомендації містяться в новій доповіді Гельсінської комісії, про яку повідомляє видання The Hill.

Згідно з доповіддю, Сполучені Штати мають прийняти новий підхід до Росії, подібний до тих змін, які були впроваджені в останні роки у відносинах з Китаєм. Це передбачає перегляд розподілу ресурсів і спрямування їх на протидію російській агресії.

Одним із пріоритетів, на думку авторів доповіді, є забезпечення перемоги України у війні проти Росії. У звіті закликають до збільшення військової та гуманітарної допомоги Києву, а також надання українським збройним силам можливості завдати ударів по території Росії з використанням американської зброї.

Ці рекомендації перевищують нинішні зобов’язання адміністрації Джо Байдена та викликають суперечності серед деяких республіканців. Зокрема, вони не узгоджуються з позицією колишнього президента Дональда Трампа, який наполягає на тому, що США витрачають надто багато ресурсів на європейську безпеку. Трамп пропонує вирішувати конфлікт між Україною та Росією шляхом прямих переговорів з лідерами обох країн, включаючи Володимира Путіна.

Однак голова Гельсінської комісії, конгресмен-республіканець Джо Вілсон (Південна Кароліна), категорично відкидає можливість укладення угоди з Путіним. Він вважає, що російський президент не є надійним партнером для переговорів. «Путін – не та людина, з якою можна досягти домовленості, яка була б суттєвою і тривалою», – заявив Вілсон у короткому інтерв’ю для The Hill.

Попри зростаючу опозицію в рядах Республіканської партії щодо подальшої підтримки України, більшість її лідерів, відповідальних за зовнішню політику, продовжують підтримувати надання допомоги Києву, зміцнення НАТО і сприяння демократії в пострадянських країнах.

Гельсінська комісія США, створена в 1975 році, займається моніторингом дотримання Гельсінських угод і заохоченням безпеки та співробітництва в Європі. Її остання доповідь підкреслює важливість переосмислення ставлення до Росії як до головної загрози світовому порядку, вимагаючи від США активнішого втручання у конфлікт на боці України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ