АКТУАЛЬНО

План перемоги Зеленського викликав неоднозначну реакцію Заходу

Представлений президентом України Володимиром Зеленським план перемоги викликав неоднозначну реакцію у західних союзників, зокрема в США. За даними Associated Press, аналітики вважають малоймовірним, що адміністрація президента Джо Байдена ухвалить будь-які рішення щодо цього плану до виборів 5 листопада. Важливість підтримки Штатів у контексті цього плану підкреслюється, оскільки вона має вирішальне значення для отримання схвалення інших союзників.

Професор стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюс Філліпс О’Браєн вважає, що зовнішня допомога є ключовим фактором для перемоги України у війні. “Схоже, вони зараз роблять дуже мало і чекають на вибори… Дуже багато чого в стратегії залежатиме від Вашингтона”, — заявив О’Браєн.

Деякі аналітики оцінюють план Зеленського як амбітний крок у правильному напрямку для військових зусиль України. Хоча він, за їх словами, не матиме негайного впливу на ситуацію на полі бою, його реалізація може допомогти Україні “вимотати” Росію та зменшити її ресурси для ведення війни.

Колишній британський командир танка, який очолює стратегічну консалтингову фірму Sibylline, Джастін Крамп, зазначив, що люди, можливо, очікували більш оперативного плану перемоги. “Наївно було б очікувати, що план надасть оперативні деталі, які, вочевидь, будуть корисними для супротивника”, — зауважив він.

Проте деякі українські аналітики критикують назву плану, стверджуючи, що вона, ймовірно, була обрана з маркетинговими цілями. Без підтримки Заходу Україні буде важко витримати затяжну війну з Росією, яку активно підтримують країни, такі як Північна Корея, Іран і Китай.

“Якщо Україна впаде, їй доведеться вести переговори на умовах Росії”, — зазначають в AP, підкреслюючи критичну важливість міжнародної підтримки для України в цей складний час.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ