АКТУАЛЬНО

“Політико”: США погрожують грузинським політикам, але Тбілісі все більше повертається в бік Москви

За даними журналу “Politico”, Сполучені Штати Америки виступають з погрозами до грузинських політиків, але Тбілісі все більше нахиляється до Москви. На тлі успіхів Росії в Україні сусідні країни стають дедалі більш проросійськими, переконані в експертному середовищі.

Експерти переконані, що надалі ця тенденція може тільки посилюватися. Так, у Грузії схвалили законопроєкт про іноземних агентів. Офіційний Вашингтон поспішив пригрозити санкціями грузинським політикам за підрив демократії.

Однак є думка, що частина відповідальності за те, що відбувається в Грузії, лежить на американських конгресменах, які так довго не могли схвалити законопроєкт про допомогу Україні. У підсумку сусідів Росії стали охоплювати проросійські настрої, і тепер їх менше цікавлять зв’язки із Заходом.

Експерти також підкреслюють, що і Грузія, і країни, які її оточують, стали менше боятися реакції Заходу. Тому різкі заяви радника з національної безпеки Джейка Саллівана та інших високопоставлених чиновників із Вашингтона не мають належного ефекту. Ба більше, таке становище стане ще більш очевидним у міру просування Росії до перемоги в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ