АКТУАЛЬНО

Польща перешкодила арешту українця, підозрюваного в підриві «Північних потоків»

The Wall Street Journal розповідає про труднощі, з якими зіштовхнулася Німеччина у спробах домогтися арешту українця, підозрюваного у підриві газопроводів «Північний потік». За інформацією видання, польські прокурори стверджують, що не змогли відразу здійснити арешт підозрюваного через те, що німецька сторона не надала його адресу для європейського реєстру. Німеччина категорично заперечує це.

Пізніше Варшава зазначила, що Агентство внутрішньої безпеки (ABW) повинно розглянути це питання перед тим, як буде здійснено арешт. Ця ситуація викликала занепокоєння у німецьких властей, які вирішили підняти питання до польських чиновників, повідомляють джерела видання.

Німецькі міністри звернулися до своїх польських колег з проханням забезпечити виконання ордера на арешт. Польські чиновники відмовилися, і німці вважають це спробою навмисного саботажу розслідування.

Джерела повідомляють, що поляки навіть заявили німецьким колегам, що підривникам «Північних потоків» слід вручити медалі, а не здійснювати арешт.

В результаті підозрюваний виїхав з Польщі в Україну, як і всі інші фігуранти справи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ