АКТУАЛЬНО

“Ключовим пріоритетом для Китаю і США є сприяння стабільному розвитку двосторонніх відносин” – Ван Ї

Міністр закордонних справ Китаю, Ван Ї, в ході телефонної розмови з держсекретарем США, Ентоні Блінкеном, визначив розвиток здорових і стабільних відносин між Китаєм та Сполученими Штатами головним завданням на сучасному етапі для обох країн.

Міністр підкреслив важливість подальшого розвитку позитивних результатів зустрічі лідерів двох країн у Сан-Франциско та вироблення спільного бачення щодо майбутніх двосторонніх відносин. Ван Ї визначив це завдання як спільний інтерес та відповідальність Китаю та США.

Питання Тайваню також стало предметом обговорення, де Ван Ї висловив позицію Китаю та закликав Сполучені Штати утриматися від втручання у внутрішні справи Китайської Народної Республіки.

У контексті палестино-ізраїльського конфлікту, Ван Ї висловив пріоритетну мету – припинення вогню та якнайшвидше завершення війни. Китайський топ-дипломат підкреслив необхідність вирішення кризи в Газі за принципом “рішення про дві держави” та поваги прав палестинського народу на самовизначення та державність.

Розмова також охопила останню поїздку держсекретаря Блінкена на Близький Схід та дипломатичні зусилля США в регіоні. Держсекретар наголосив на необхідності запобігання розширенню конфлікту та осудив напади хуситів на комерційні судна в Червоному морі як загрозу морській безпеці та міжнародному праву.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ