АКТУАЛЬНО

Польща продовжить буферну зону на кордоні з Білоруссю

Влада Польщі підтвердила, що планує продовжити дію буферної зони на кордоні з Білоруссю. Польський міністр внутрішніх справ та адміністрації, Томаш Семоняк, повідомив, що нове розпорядження, яке набуде чинності з 11 вересня і буде діяти ще 90 днів, вже на стадії завершення.

“Міністерство внутрішніх справ та адміністрації завершує підготовку розпорядження, яке продовжить дію буферної зони,” – зазначив Семоняк в інтерв’ю Onet.pl. Він також уточнив, що ні довжина буферної зони, ні правила поведінки на її території не зазнають змін.

Буферна зона охоплює ділянку кордону довжиною 60,67 км в межах прикордонних постів у Наревці, Біловежі, Дубичі-Церківні та Черемсі. Цей захід було впроваджено 13 червня 2024 року і передбачає тимчасову заборону перебування на цій території.

Нагадаємо, що в серпні цього року в рамках операції «Безпечне Підляшшя» на польсько-білоруському кордоні було залучено 17 тисяч військових. В операції також брали участь поліцейські, включаючи тих, хто має досвід служби в Косово.

Згідно з Семоняком, впровадження буферної зони “принесло конкретні добрі результати” і тому не планується змінювати її параметри.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ