АКТУАЛЬНО

Понад 60 країн домовилися на конференції в Дубаї про скорочення викидів від систем охолодження

На Конференції ООН зі зміни клімату, що відбулася в Дубаї (СОР28), 64 країни внесли свої підписи під Глобальні зобов’язання зі скорочення викидів від систем охолодження, повідомив журналістам речник генерального секретаря ООН, Стефан Дюжаррік.

Згідно зі звітом Програми ООН з довкілля (UNEP), заходи, спрямовані на зменшення енергоспоживання від систем охолодження, можуть призвести до зменшення відповідних викидів щонайменше на 60% до 2050 року. Це також призведе до економії трьох трильйонів доларів, підкреслив Дюжаррік.

За даними UNEP, на сьогоднішній день системи промислового охолодження використовують 20% загального обсягу електроенергії. Очікується, що обсяги парникових газів від енергоспоживання будуть зростати разом із викидами холодоагентів, які суттєво впливають на глобальне потепління, порівняно з вуглекислим газом.

Зазначено, що без застосування відповідних заходів до 2050 року викиди від систем охолодження можуть становити понад 10% всіх викидів. Проте, виконання рекомендацій звіту може зменшити ці викиди приблизно на 3,8 мільярда тонн CO2 (в еквіваленті).

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ