АКТУАЛЬНО

Росія створила нове угруповання військ

Починаючи з формування двох округів – Московського та Ленінградського, на базі Західного військового округу, триває перегрупування військ.

Було створено нове військове угрупування під назвою “Север”, яке об’єднує колишні угрупування прикриття кордону “Брянськ”, “Курск” та “Бєлгород”. Керівником цього нового угрупування став генерал-полковник А. Лапін. Зона відповідальності угрупування розташована на території Брянської, Курської та Бєлгородської областей Російської Федерації. Склад нового угрупування включає до 48 тисяч осіб, 350-360 танків, 860 бойових броньованих машин, 940-950 артилерійських систем, 110-120 реактивних систем залпового вогню та 4-6 пускових установок оперативно-тактичного ракетного комплексу.

За словами Координатора групи Інформаційного спротиву Костянтина Машовця, пересування військ на тактичні напрямки ще не завершилося, але пізніше буде проведено розподіл формувань та напрямків.

Також триває перегрупування військ із складу Західного військового округу. Сили та засоби 1-ї гвардійської танкової армії, 20-ї та 25-ї загальновійськових армій, які діяли на Куп’янському та Лиманському напрямках, входять до складу нового угрупування.

За словами начальника Генерального штабу Збройних сил Естонії генерал-майора Ено Миц, російські загарбники використовують на фронті тактику амеби. Вони експериментують з невеликими силами в різних напрямках та сподіваються на появу шансу.

Миц також зазначив, що Росія намагається розширити лінію фронту, щоб змусити Україну розширити оборону і витончити її.

Незважаючи на продовжені атаки російських військ на Україну, українська сторона продовжує приймати активні заходи для захисту своїх позицій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ