АКТУАЛЬНО

Пориньте у дивовижний світ: найнезвичайніші свята планети

Від епічних боїв помідорами до курйозних перегонів сирних коліс – ці унікальні святкування не мають аналогів у світі.

La Tomatina в Іспанії

La Tomatina – це щорічне свято, яке розгортається в містечку Буньоль, де тисячі учасників беруть участь у масовому бою помідорами. Ця унікальна традиція розпочалася у 1945 році і з тих пір завоювала популярність, привертаючи туристів з усього світу.

“Сирні перегони” в Глостерширі (Англія)

Учасники цього святкування кидаються від себе колесо з сиром з крутого пагорба в спробі його зловити. Нахил пагорба робить цю мету вельми важкою, іноді призводячи до комічних сцен. Це захоплююче дійство проводиться щорічно і приваблює як місцевих жителів, так і туристів, бажаючих переглянути це веселе шоу.

“Фестиваль грязі Борьонг” у Південній Кореї

Учасники цього унікального фестивалю покладаються на корисність грязей, влаштовуючи різноманітні заходи в багнюці, ковзанні і навіть малюванні. Фестиваль призначений для популяризації косметичних властивостей грязей регіону Борьонг і приваблює відвідувачів із різних країн, які люблять насолоджуватися грязевими процедурами.

“Хадака Мацурі” або “Фестиваль голих” в Японії

Учасники цього традиційного свята взимку взялися за справу оголеними в натільні сорочки, змагаючись за священні предмети, що приносять удачу протягом року. Навіть низькі температури не зупиняють цих сміливих учасників, які штовхаються і борються за добробут і щастя.

“Ніч редиски” в Оахакі, Мексика

Ця річна подія, яка відбувається 23 грудня, полягає в творчому вирізанні скульптур з редиски. Учасники демонструють свою креативність, перетворюючи звичайні редиски на вражаючі твори мистецтва. Ця подія привертає увагу як місцевих митців, так і туристів, які насолоджуються витонченими конструкціями та яскравими барвами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ