АКТУАЛЬНО

Пошукова операція після землетрусу на Тайвані: рятувальні служби шукають сотні людей під завалами

Після найпотужнішого за останні 25 років землетрусу, який стався поблизу острова Тайвань, рятувальні групи намагаються дістатися до понад 100 людей, що опинилися під завалами у шахтах та національному парку.

Пошукові операції навколо найбільш постраждалого міста Хуалянь на східному узбережжі ускладнюються через понад 50 підземних поштовхів, які сталися у середу, 3 квітня. Згідно з Центральною метеорологічною адміністрацією Тайваню (CWA), очікується, що протягом наступних чотирьох днів можуть відбутися поштовхи магнітудою від 6,5 до 7 балів.

Приблизно 80 людей знаходяться в пастці у гірничодобувних районах. Не відомо чи перебували вони у шахті під час землетрусу.

Також, близько 50 працівників готелю застрягли в національному парку “Тароко” після того, як їхня колона з чотирьох мікроавтобусів опинилася у пастці на гірській дорозі через зсув ґрунту. За сигналами мобільних телефонів, вони можливо знайшли притулок у системі печер Цзюцю. Рятувальні служби намагаються розчистити дорогу для того, щоб дістатися до них. Місцеві ЗМІ повідомляють про трьох туристів і одного водія, що загинули в парку після обвалів.

Вранці у середу, 3 квітня, Тайвань потрапив під землетрус магнітудою 7,2 балів. Епіцентр поштовхів був зафіксований на глибині 15,5 км біля Хуаляня – міста, популярного серед туристів на східному узбережжі острова.

За останніми даними, внаслідок трагедії загинули дев’ять людей, близько тисячі зазнали поранень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ