АКТУАЛЬНО

Постраждалі в результаті вибуху на території військової академії у Санкт-Петербурзі, один з них у реанімації

Початково, російські журналісти припускали, що навчальний заклад у Санкт-Петербурзі став об’єктом атаки дрона, але місцева влада відкинула цю гипотезу. Виявивши вибух на території Військової академії зв’язку імені Будьонного, на місце події вирушили аварійні служби.Росіяни повідомляють про атаку дрона на академію зв'язку в Санкт-Петербурзі: є поранені

За даними джерел в адміністрації Калінінського району, один з місцевих мешканців зателефонував і повідомив про вибух на місці розташування навчального закладу.

Медіа Baza припускали, що інцидент стався через атаку безпілотника, але цю версію офіційно не підтверджували. Кілька людей отримали поранення, а одного з них негайно госпіталізували через серйозний стан.ЗМІ РФ публікують перші кадри з місця вибуху

За одними даними, поруч з академією може бути причетний безпілотник, за іншими – боєприпаси. Загалом постраждали 7 осіб, один з них перебуває в реанімації.

Пізніше губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов звернувся до громадськості через свій Telegram-канал, закликаючи журналістів утриматися від поширення інформації, яка може викликати паніку або завдати шкоди.

“Подія, що сталася у Академії зв’язку ім. Будьонного, знаходиться в сфері відповідальності Міністерства оборони і не має ознак терористичного акту. Причини події з’ясовують фахівці. Постраждалим надається допомога”, — написав він.

Прес-служба Ленінградського військового округу повідомила агентству “РИА Новости”, що відбулася спонтанна детонація залишків боєприпасів часів Другої світової війни. Інцидент трапився під час очищення одного з підвальних приміщень. За даними російської влади, під час вивантаження сміття у контейнер стався вибух, що призвів до постраждалих.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ