АКТУАЛЬНО

Пожежа на унікальному судні в РФ: загиблі та постраждалі

У російському місті Владивосток вночі сталася пожежа на судні постачання посиленого льодового класу з ім’ям “Катєріна Вєлікая”, повідомляє Далекосхідна транспортна прокуратура Російської Федерації. Це єдине у світі судно такого типу.

Пожежа виникла близько о третій годині ночі, коли судно перебувало на обслуговуванні в Центрі судноремонту “Дальзавод” в Приморському краї.

За повідомленням, вогонь вже ліквідували. У результаті пожежі є троє поранених та одна людина загинула. “Наразі правоохоронними органами проводяться перевірочні заходи, спрямовані на встановлення обставин події”, – заявили в Далекосхідній прокуратурі.

Пропагандисти Росії з посиланням на Міністерство захисту від пожеж (МНС) повідомили, що вогонь пошкодив близько 50 квадратних метрів технічного приміщення.

Судно “Катєріна Велікая” спущено на воду росіянами у 2020 році. Воно відноситься до категорії Icebreaker 7 і призначене для роботи в арктичних умовах, здатне прокладати шлях через лід товщиною від 1,5 до 2,5 метра. За даними ЗМІ, це судно єдине у своєму роді і може доставляти вантажі в арктичних регіонах.

Березень 2024 року виявився складним місяцем для Чорноморського флоту Росії. Унаслідок ударів Збройних сил України затонув російський сторожовий корабель “Сергій Котов”. Крім того, були пошкоджені великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, розвідувальний корабель “Іван Хурс”, ВДК “Ямал” та ВДК “Азов”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ