АКТУАЛЬНО

Прем’єр-міністр Норвегії засудив Ізраїль за порушення міжнародного права

Прем’єр-міністр Норвегії, Йонас Гар Стере, заявив, що Ізраїль порушує міжнародне право під час своїх обстрілів у відповідь на напади угруповання ХАМАС, при цьому підтверджуючи право країни на самооборону. Цю заяву він зробив в інтерв’ю норвезькому суспільному мовнику NRK.

Стере наголосив, що Норвегія засуджує ракетні атаки, які виходять із сектору Газа, але водночас зазначив, що міжнародне право вимагає, щоб заходи у відповідь були пропорційними і враховували цивільне населення. Прем’єр Норвегії висловив заклопотаність через використання авіаційних атак, які, за його словами, надмірно загрожують життю громадян, включно з дітьми.

Стере також наголосив на критичній гуманітарній ситуації в секторі Газа, де постачання гуманітарних товарів ускладнене через блокаду Ізраїлю та насильницькі дії. Він назвав ситуацію катастрофічною і заявив, що вона порушує міжнародні стандарти ведення військових дій і гуманітарні норми.

Прем’єр-міністр Норвегії закликав до гуманітарної паузи у військових діях між Ізраїлем і ХАМАС для забезпечення безпечного доправлення гуманітарної допомоги до сектора Гази.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ