АКТУАЛЬНО

Прем’єр-міністр Великої Британії порівняв Путіна з бойовиками ХАМАС і висловив підтримку Україні

Прем’єр-Міністр Великої Британії Ріші Сунак порівняв дії російських окупаційних військ і бойовиків ХАМАС, які продовжують чинити незаконні дії щодо цілих міст і народів. Це заявив він у своєму виступі в Палаті громад 23 жовтня.

За його словами, 7 жовтня, коли Ізраїль зазнав нападу, його мотивувала ненависть і страх перед можливою зміною балансу сил на Близькому Сході.

“Це мало б залишити в минулому старе бачення і запропонувати надію на кращий, безпечний і успішний шлях уперед. І така ж мотивація у Путіна в продовженні війни проти України”, – сказав Ріші Сунак.

Окремо британський прем’єр-міністр наголосив, що російський президент Володимир Путін найвищою мірою боїться того, що Україна в короткі терміни може стати сучасною країною, де процвітає демократія. Це було однією з причин подій 24 лютого 2022 року. Глава Кремля прагне зробити з України “імперіалістичну фантазію минулого”.

“Путін зазнав невдачі, так само як і ХАМАС”, – додав Ріші Сунак.

Щоб цього уникнути, за словами прем’єр-міністра Великої Британії, необхідно зберегти бачення кращого майбутнього і продовжувати допомагати Україні. Лондон разом зі своїми союзниками продовжуватиме це робити.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ