АКТУАЛЬНО

Прем’єри Польщі і Данії заявили, що під час періоду, коли їх країни очолюватимуть Європейський Союз, вони планують активно сприяти євроінтеграції України

Польща та Данія, які очолять ЄС у наступному році, активно сприятимуть євроінтеграційним процесам України, заявили прем’єри цих країн під час спільної пресконференції у Варшаві.

Дональд Туск та Метте Фредеріксен підкреслили, що під час головування своїх країн в ЄС, вони збережуть і розширять сприяння Україні, а також активно працюватимуть над розширенням ЄС та питаннями безпеки Європи.

За їхніми словами, це створить історичні можливості для зміцнення співпраці між Європою та Україною, сприятиме збереженню суверенітету України та забезпечить підтримку від ЄС.

Туск підкреслив, що Польща і Данія поділяють однакові погляди на безпеку Європи та агресію Росії проти України, і обіцяли максимально допомагати Україні.

Обидві країни також активно долучають інших країн ЄС до підтримки України та забезпечення її безпеки. Фредеріксен зазначила, що Європа повинна відповісти на заклики Президента України щодо забезпечення додаткової підтримки в умовах зростання повітряних обстрілів України Росією.

Вона також висловила сподівання, що Конгрес США прийме рішення про надання допомоги Україні, підкресливши важливість більш активної підтримки з боку Вашингтона.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ