АКТУАЛЬНО

Президент Ірану заявив про “перехід червоних ліній” Ізраїлем і загрозу вжиття заходів у відповідь

Президент Ірану, Ібрагім Раїсі, привернув увагу світової громадськості своїми різкими заявами, написавши про те, що Ізраїль “перейшов червоні лінії” своїми діями на Близькому Сході і що це може “змусити всіх вжити заходів”. Про це він написав у своєму акаунті в Х (Twitter).

Ця заява викликає занепокоєння в умовах уже напружених відносин між Іраном та Ізраїлем.

У своєму Twitter-акаунті Раїсі написав: “Вашингтон просить нас нічого не робити, але вони самі надають широкомасштабну підтримку Ізраїлю. США послали повідомлення Осі опору, але отримали чітку відповідь на полі бою.”

Заява президента Ірану явно вказує на те, що він вважає Ізраїль основним супротивником у регіоні, і посилює напруженість у відносинах між двома країнами.

Ізраїль є довгостроковим союзником США, і підтримка Ізраїлю з боку американського уряду довгий час викликає критику з боку іранського лідерства. У своїй заяві Раїсі стверджує, що Ізраїль перебуває в центрі “Осі опору”, що об’єднує різні сили та організації на Близькому Сході, включно з угрупованнями, такими як ХАМАС.

Такі заяви можуть посилити напруженість у вже складних відносинах між Іраном та Ізраїлем, і можливо, підвищити ризик для стабільності в регіоні. Світова спільнота спостерігатиме за розвитком подій і реакцією інших країн на цю заяву, сподіваючись на пошук дипломатичних шляхів розв’язання конфлікту та запобігання подальшим ескалаціям.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ