АКТУАЛЬНО

Президент Зеленський оголосив про складну ситуацію з ППО в деяких областях України

Український президент Володимир Зеленський на пресконференції після Міжнародного саміту “Grain from Ukraine” розповів про проблеми з протиповітряною обороною в деяких регіонах країни. Найскладніша ситуація виникає в прикордонних областях з Росією та Білоруссю, а також в прифронтових та окупованих територіях.

“Зрозуміло, що у Києві є дефіцит з ППО. Але є міста, де з ППО є реальні проблеми. Дуже складно містам, де використовується різна зброя, яка долітає, включаючи ракети, дрони, балістику, С-300, артилерію тощо. Прикордонні області з Росією, Білоруссю, частково окуповані – Запоріжжя, Херсон, Дніпро. Донецький напрямок – дуже складно”, – зазначив Зеленський.

Президент також підкреслив, що складна ситуація із протиповітряною обороною в областях Суми, Чернігів і Черкаси. Він заявив, що Україна передала інформацію про дефіцит ППО конкретним державам-партнерам, які мають відповідні системи або виробничі потужності.

Наслідком російської агресії Україна підсилила свою протиповітряну оборону, впровадивши новітні системи та зенітно-ракетні комплекси, такі як Patriot, IRIS-T, SAMP-T тощо. Також були створені мобільні вогневі групи для відбиття дронових атак. Зазначено, що країни-партнери, зокрема Німеччина та Франція, приєдналися до коаліції ППО для підтримки України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ