АКТУАЛЬНО

Про що будуть говорити Байден з Шольцем

Президент США Джо Байден планує зробити значний акцент на зміцненні трансатлантичних відносин та обговоренні підтримки України під час свого візиту до Німеччини, пише Bloomberg.

Німеччина є ключовим партнером Сполучених Штатів, і під час цього візиту Байден, за словами високопоставлених американських чиновників, зосередиться на узгодженні приватних інвестицій, зокрема в галузі штучного інтелекту. Ця ініціатива підкреслює важливість технологічного співробітництва між двома країнами, яке має зміцнити їхні економічні зв’язки.

Візит до Німеччини став свого роду “лебединою піснею” для Байдена, який протягом 50 років на державній службі приділяв особливу увагу питанням трансатлантичних відносин і підтримці Північноатлантичного альянсу (НАТО). Його візит планувався ще раніше, але був скасований через ураган “Мілтон”. Тепер, як зазначають журналісти, ця поїздка покликана “заспокоїти” ключового європейського союзника США.

Важливо відзначити, що протягом своєї політичної кар’єри Байден активно виступав за зміцнення НАТО, а також намагався протистояти скептицизму попереднього президента Дональда Трампа, який часто критикував європейських союзників за недостатні витрати на оборону.

Крім зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Байден проведе переговори з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та президентом Франції Еммануелем Макроном. Основною темою обговорень стане війна в Україні, а також розширюючийся конфлікт на Близькому Сході. Ці питання є важливими для трансатлантичного альянсу, і Байден сподівається координувати дії союзників.

За словами американських чиновників, Байден бачить у Шольці надійного та чесного партнера. Їхні погляди на світ здебільшого збігаються, хоча економічна політика та підходи до Китаю залишаються точками напруги. Однак протягом останніх років обидва лідери разом долали значні виклики, і їхні взаємини зміцнилися на тлі глобальних криз.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ