АКТУАЛЬНО

Шарль Мішель закликав до переходу економіки ЄС на воєнні рейки та визначив три основні цілі

Глава Євроради Шарль Мішель висловив думку про необхідність переорієнтації економіки Європейського Союзу на військову складову, а також підкреслив необхідність прискорення постачання зброї до України. Він висловив свої погляди в Twitter, де також закликав країни-члени ЄС спростити доступ до фінансування оборонної промисловості.

“Ми маємо три головні цілі:

  • Підтримка України
  • Ефективне та швидке витрачання разом
  • Спрощений доступ до приватного та державного фінансування оборонного сектору”, – зазначив Мішель.

На засіданні Європейської Ради 21 березня керівники країн ЄС також вирішили розпочати переговори щодо вступу Боснії та Герцеговини до Євросоюзу. Крім того, вони привітали прогрес України у впровадженні реформ на шляху до ЄС та закликали Раду ЄС швидко схвалити переговорну рамку після її представлення.

Раніше, 14 грудня 2023 року, лідери країн ЄС прийняли рішення про початок переговорів щодо вступу України та Молдови до ЄС. Рішення було ухвалено 26 керівниками. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан покинув залу під час цього голосування.

Крім того, 12 березня Європейська комісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до Євросоюзу, і тепер цю пропозицію має розглянути Рада ЄС.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ