АКТУАЛЬНО

Протягом 24 годин Іран здійснить масштабну атаку на Ізраїль

За інформацією, отриманою від наших джерел, у найближчі 24 години очікується масштабна атака Ірану на Ізраїль. Основними цілями можуть стати військові об’єкти та великі міста країни. Відомо, що напад буде здійснено з територій Ірану та Лівану за допомогою ракет і безпілотників. Очікується, що в цій операції братимуть участь іранські війська, а також ліванське угрупування “Хезболла”.

Атака, за нашими даними, є відповіддю на вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, яке сталося в Тегерані на початку цього тижня. За повідомленням видання Axios, з посиланням на трьох неназваних американських чиновників, відплата Ірану може бути ще масштабнішою, ніж їхня атака на Ізраїль 13 квітня. Лідер “Хезболли” Хасан Насралла також заявив про готовність відповісти на ліквідацію Ханії.

Ситуація викликає значне занепокоєння в адміністрації Байдена. У Білому домі побоюються, що цього разу буде важче мобілізувати міжнародну та регіональну коаліцію країн для захисту Ізраїлю, як це сталося під час попередньої іранської атаки. Тоді кілька арабських країн, включаючи Йорданію та Саудівську Аравію, допомогли збити іранські безпілотники або дозволили США та Ізраїлю використовувати свій повітряний простір для перехоплення загроз.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ