АКТУАЛЬНО

Путін готовий припинити війну в Україні за умови визнання окупованих територій РФ

Володимир Путін виявив зацікавленість у припиненні війни в Україні та виразив готовність до укладення перемир’я за умови, що Україна та Захід погодяться з поточними лініями бойових дій та збереженням окупованих територій під контролем Росії.

Під час обговорень у своєму оточенні Путін висловив невелике розчарування у зв’язку з тим, що сприймає дії Заходу як спроби зірвати переговори, а також у зв’язку з рішенням президента України Володимира Зеленського відмовитися від переговорів.  Путін готовий продовжувати конфлікт, якщо його вимоги не будуть виконані.

Однак Путін також відчуває потребу в припиненні війни, особливо у зв’язку з можливістю зростання невдоволеності серед росіян, які повертаються з фронту. Також враховується можливість недовгої майбутньої реакції на припинення вогню, зокрема переозброєння.

Назначення економіста Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони викликало обговорення серед західних експертів як спроба перевести російську економіку на військовий лад для тривалої війни. Однак Путін, здається, настроєний більш конструктивно і зацікавлений у припиненні конфлікту, використовуючи його “нинішній імпульс” для досягнення цілей.

Російський лідер усвідомлює, що подовження війни потребуватиме додаткової мобілізації, що може негативно вплинути на внутрішню ситуацію в країні. Також він розуміє, що будь-які нові успіхи на фронті потребуватимуть додаткових зусиль та можуть призвести до більшої загостреності конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ