АКТУАЛЬНО

Путін готується до візиту в Китай: планується підписання угод, оголосили у Кремлі

Російський президент Володимир Путін скоро здійснить візит до Китаю. Планується, що він проведе переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном та зустрінеться з прем’єр-міністром Лі Цяном.

Поїздка диктатора відбудеться 16-17 травня і включатиме відвідування Пекіна та Харбіна. У Харбіні Путін планує взяти участь у відкритті Російсько-Китайського ЕКСПО та форуму з міжрегіонального співробітництва.

В Пекіні планується відзначити 75-річчя дипломатичних відносин між Росією та Китаєм. Кремль також заявив про підписання угод між країнами та обговорення партнерства, стратегічної взаємодії та міжнародних питань.

Крім того, лідер Кремля планує зустрітися з прем’єр-міністром Державної ради Китаю Лі Цяном для обговорення двосторонньої співпраці в торговельно-економічній та гуманітарній сферах.

Раніше було зазначено, що Китай погоджується на проведення міжнародної мирної конференції лише за умови, що в ній братиме участь Росія. Голова КНР Сі Цзіньпін наголосив на необхідності, щоб як Київ, так і Москва були представлені на саміті в “рівних умовах”.

Нагадаємо, що це перше в останні п’ять років відвідання китайським керівником Європи, і вибір країн для зустрічей, зокрема Угорщини та Сербії, був невипадковим. Це свідчить про намір Китаю створити новий круг друзів у Європейському союзі для себе та Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ