АКТУАЛЬНО

Путін може використати ядерну зброю

Російський диктатор Володимир Путін може вдатися до радикальних кроків, включаючи проведення навчань із застосуванням тактичної ядерної зброї, якщо Захід дозволить Україні використовувати далекобійні ракети проти території Росії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Експерт зі зброї в Інституті дослідження проблем миру та політики безпеки в Гамбурзі, Ульріх Кюн, висловив припущення, що Путін може вирішити надіслати «ядерний сигнал» у відповідь на можливе збільшення військової підтримки України. Це може включати проведення ядерних випробувань для залякування Західних країн.

«Це було б драматичною ескалацією конфлікту», – зазначив Кюн, підкреслюючи, що подібний крок стане серйозним порушенням міжнародних угод і норм. Росія не проводила випробування ядерної зброї з 1990 року, і відновлення таких випробувань може вказувати на нову і небезпечну еру в міжнародних відносинах.

Крім того, США продовжують свою позицію щодо використання Україною далекобійної зброї і не планують змінювати її, як заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Це рішення може вплинути на стратегічні розрахунки Росії і її потенційні військові дії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ