АКТУАЛЬНО

Путін мріє повернути Аляску?

Державний департамент у понеділок відкинув повідомлення про те, що президент Росії Володимир Путін наказав своєму уряду розглянути колишню «нерухомість» країни за кордоном, заявивши, що Аляска залишиться в руках Америки.

Минулого тижня Путін підписав новий указ про виділення коштів на дослідження та реєстрацію російської власності за кордоном, у тому числі на колишніх територіях Російської імперії та Радянського Союзу, повідомляють російські державні ЗМІ ТАСС .

«Ну, я думаю, я можу говорити від імені всіх нас в уряді США, щоб сказати, що він точно не отримає це назад», — сказав заступник головного речника Держдепартаменту Ведант Пател під час прес-брифінгу в понеділок , викликавши сміх у аудиторії.

Минулого тижня Інститут вивчення війни зазначив, що «точні параметри того, що є нинішньою чи історичною власністю Росії, неясні».

«Кремль може використати «захист» свого майна, на яке претендує, у країнах за межами його міжнародно визнаних кордонів, щоб передати механізми м’якої сили в пострадянських і сусідніх державах, які в кінцевому підсумку спрямовані на внутрішню дестабілізацію», – написав інститут в оцінці російського наступу. кампанія.

Він вказував на допис у Telegram від військового блогера, який припустив, що Росія може почати вводити закон на Алясці та в деяких частинах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії.

У 2014 році Путін під час запитання та відповіді перед слухачами студії назвав продаж 1867 року «недорогим» і стверджував, що людям «не варто цим займатися».

У той час як Путін, здається, применшив продаж, російський законодавець Сергій Миронов у грудні натякнув, що Москва поверне свої колишні території в майбутньому.

«Ви хотіли нового світового порядку? Отримати та підписати. Венесуела анексувала 24-й штат Гаяна-Ессекібо. Це відбувається прямо під носом у колись великого гегемона Сполучених Штатів. Мексиці залишається тільки повернути Техас і решту. Американцям пора задуматися про своє майбутнє. А також про Аляску», – написав Миронов минулого місяця в X , раніше Twitter.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ