АКТУАЛЬНО

Путін планує ‘Пряму лінію з народом’, але чи буде вона дійсно прямою?

Російський президент Володимир Путін оголосив про проведення “прямої лінії з народом” та великої пресконференції, однак чи буде це дійсно відкритий діалог з громадянами чи ще один спробою контролювати інформацію?

Про це повідомляють російські ЗМІ, які, безсумнівно, піддалися впливові пропагандистській лінії, проте намагаються привернути увагу до можливого цензурного фільтру.

Прес-секретар Путіна, Дмитро Пєсков, анонсував, що президент збирається спілкуватися із пресою та росіянами 14 грудня. Він навіть зауважив, що “навіть Зеленський може поставити питання Путіну під час прямої лінії”. Однак, за уточненням, він не розкрив конкретності процесу фільтрації питань.

Вже створено “бойову групу” в Росії, яка буде відкидати запитання, які “сіють паніку і не мають стосунку до реальності”. За словами керівника виконавчого комітету Загальноросійського народного фронту Михайла Кузнєцова, ця група боротиметься з фейками і втручанням опонентів.

При цьому, залишається питання про те, наскільки реальною буде можливість для громадян висловлювати свої питання без перешкод чи цензури, особливо враховуючи контрольований медіа-ландшафт Росії. Чи буде це відкриттям для діалогу, чи лише ще одним засобом контролю над інформацією, стане зрозумілим лише під час події.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ