АКТУАЛЬНО

Путін виправдовує удари Росії по українській енергетиці

Останнім часом Росія наносить масовані удари по українській енергетичній інфраструктурі. Президент Росії, Володимир Путін, висловив свої коментарі щодо цих атак.

“На жаль, ми спостерігали серію ударів по наших енергетичних об’єктах останнім часом і були змушені реагувати”, – заявив він під час зустрічі з самопроголошеним президентом Білорусі, Олександром Лукашенком.

Путін також виразив сум, спрямований на українське населення, зауваживши, що Росія не атакувала українську енергетику в зимовий період з гуманітарних міркувань. Проте після ударів по російським енергетичним об’єктам, Росія була змушена відповісти.

Путін стверджує, що російські атаки на українську енергетику – це частина процесу “демілітаризації” і впливають на оборонно-промисловий комплекс України.

Протягом останніх тижнів Росія систематично знищує критичну українську інфраструктуру. Було нанесено удари по Дніпровській ГЕС, зруйновано Харківську ТЕЦ-5 та інші об’єкти.

Під час масованого ракетного удару 11 квітня Росія повністю знищила Трипільську ТЕС у Київській області, яка забезпечувала електроенергією Київську, Черкаську та Житомирську області. “Центренерго” повідомив про знищення всієї генерації підприємства в результаті цієї атаки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ