АКТУАЛЬНО

Путін вирішив змінити Шойгу на посту міністра оборони, запропонував кандидатуру Андрія Білоусова

Глава РФ Володимир Путін призначив нового міністра оборони після того, як зняв Сергія Шойгу з посади. Новий кандидат на посаду міністра оборони – перший заступник голови уряду РФ Андрій Білоусов.

Сергій Шойгу очолював російське оборонне відомство з 6 листопада 2012 року і був єдиним міністром із силового блоку, якого президент РФ не пропонував призначати.

Крім того, повідомляється, що Шойгу призначено Секретарем Ради Безпеки Росії замість Миколи Патрушева, який також звільнений з посади секретаря Ради безпеки.

Під час оголошення нового призначення, прес-секретар президента РФ пояснив, що рішення призначити цивільного чиновника на посаду голови Міноборони обумовлене необхідністю впровадження інновацій в цю сферу.

Зазначено, що Шойгу, ставши секретарем Радбезу РФ, також буде керувати ФС ВТС Росії, щоб продовжити працювати в сфері, яку він знає зсередини.

Новий міністр оборони, Андрій Білоусов, має значний досвід у цивільній сфері. За час своєї кар’єри він обіймав важливі посади в уряді РФ, проте також перебуває під санкціями кількох країн, включаючи Україну, Євросоюз, США, Японію, Канаду, Великобританію та Австралію, через свою роль у різних сферах, включаючи фінансовий сектор і підтримку подій в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ