АКТУАЛЬНО

Реклама Toyota Hilux заборонена в Великій Британії через заохочення шкоди природі

22 листопада 2023 року британський регулятор реклами прийняв рішення заборонити рекламний ролик Toyota Hilux, визначивши його як соціально безвідповідальний. У відео з пікапами Toyota Hilux під назвою “Born to Roam” (“Народжений поневірятися”) автомобілі швидко рухаються бездоріжжям, що спричинило обурення регулятора.

Британське Агентство зі стандартів реклами вважає, що ролик не сприяє турботі про довкілля та заохочує їзду бездоріжжям, яка може завдати шкоди природі. Це є першим випадком заборони реклами через екологічні аспекти.

Представники Toyota відзначили, що пікап Hilux розроблявся для роботи в найсуворіших умовах і часто використовується фермерами та лісниками на бездоріжжі. Крім того, компанія вказала, що відео було знято на приватній території в Словенії за згодою власника землі, а не в дикій природі.

Незважаючи на аргументацію Toyota, рекламний ролик та слоган “Born to Roam” були заборонені в Великій Британії. Рішення регулятора стало суттєвим кроком в контексті сприятання відповідальної реклами та екологічних стандартів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ