АКТУАЛЬНО

Рекордний обсяг імпорту електроенергії заплановано на сьогоднішній день

Сьогодні планується рекордний обсяг імпорту електроенергії в Україну з початку року. Енергетична система функціонує стабільно, не передбачається дефіцит.

Протягом доби очікується імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови.

“Розбір завалів триває на всіх постраждалих об’єктах. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться за дозволом ДСНС”, – зазначено в офіційному повідомленні.

У Одеській області скоротили періоди обмеження електроживлення.

“Спеціалісти «Укренерго» відновили частину обладнання на одній з постраждалих підстанцій в Одеській області. Це дозволило підвищити спроможність високовольтних мереж та зменшити обмеження електропостачання”, – інформують у “Укренерго”.

Через погодні умови, наразі в Одеській області залишається без електропостачання 69 населених пунктів.

Відновлення електропостачання після масованої атаки РФ

Після масштабного обстрілу України 22 березня, що став найбільшою атакою на енергетику країни, лінія 750 кВ “Дніпровська”, яка живить ЗАЕС, була знеструмлена. ЗАЕС була на межі блекауту, залишаючись на одній лінії живлення.

Наступного дня, 23 березня, Запорізька АЕС також опинилася на межі блекауту через пошкодження лінії, що живить станцію, але енергопостачання було відновлене.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що найбільш складна ситуація залишається у Харкові.

Керівник “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що ситуація з електропостачанням у місті може покращитися протягом наступного тижня.

Крім того, критична ситуація спостерігається у Одесі. Наразі у місті та Одеському районі починають діяти графіки стабілізаційних відключень, а ремонтні роботи на енергообладнанні тривають.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ