АКТУАЛЬНО

Рекордний прибуток найбільших хедж-фондів світу за 2023 рік

У 2023 році прибуток найбільших хедж-фондів світу досягнув історичного максимуму, частково завдяки росту котирувань акцій. За даними LCH Investments, 20 провідних хедж-фондів заробили загальний прибуток у розмірі $67 млрд, що перевищує попередній рекорд в $65 млрд, зафіксований у 2021 році.

Ці фонди продовжують утримувати своє домінування в галузі, хоча вони керують лише 19% загальних активів. Варто відзначити, що ці 20 найуспішніших хедж-фондів забезпечили близько третини від сукупного прибутку галузі.

ТСI вибився у лідери, заробивши $12,9 млрд для інвесторів у минулому році. Його приріст становив 33%, порівняно із 24% зростанням американського фондового індексу S&P 500. У портфелі фонду на кінець вересня були значні пакети акцій компаній, таких як Alphabet Inc., Canadian National Railway, Visa Inc., General Electric Co. та Moody’s.

Інші видатні хедж-фонди також забезпечили вражаючий прибуток у 2023 році: Citadel – $8,1 млрд (порівняно із рекордними $16 млрд роком раніше), Viking – $6 млрд, Millennium – $5,7 млрд, DE Shaw – $4,2 млрд, Pershing Square – $3,5 млрд.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ