АКТУАЛЬНО

РФ хоче зохопити ще дві області України – Костенко

За тиждень активних бойових дій в Курській області українські військові захопили понад 1000 квадратних кілометрів території. Виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смірнов повідомив, що українські війська контролюють 28 населених пунктів області, хоча дані аналітичної платформи Deepstate вказують на контроль над понад 40 селами Курщини.

Народний депутат від фракції “Голос” та полковник СБУ Роман Костенко прокоментував ситуацію в інтерв’ю для “Української правди”, підкресливши, що кремлівська стратегія на даний момент орієнтована на захоплення південноукраїнських областей – Миколаївської та Одеської. Це, на його думку, є важливим стратегічним кроком для Кремля.

Роман Костенко вважає, що захоплення Миколаївської та Одеської областей є ключовою метою для Росії. Контроль над півднем України має велике стратегічне значення для Кремля, адже це може змінити геополітичний баланс в регіоні та забезпечити доступ до важливих економічних і військових ресурсів.

Костенко також відзначив важливість асиметричних дій та раптовості операції українських військ, що стали ключовими факторами успіху ЗСУ. Він підкреслив, що сучасні російські цілі можуть бути як оперативними, так і стратегічними, зокрема захоплення ключових українських територій.

Полковник також зазначив, що можливі переговори з Росією будуть ефективними лише тоді, коли ініціатива буде на боці України. Він попередив, що переговори можуть затягнутися або вестися з іншими наслідками, якщо ситуація не зміниться на користь України. Росія повинна зазнати значних втрат і бути під тиском санкцій, щоб згодитися на серйозні переговори.

Костенко прокоментував і ймовірні зміни в американській допомозі Україні після листопада 2024 року. Якщо президентом США стане Дональд Трамп, це може призвести до змін у політиці США та примушення України до перемовин, що може вплинути на динаміку підтримки з боку США.

Полковник підкреслив важливість розвитку українського оборонно-промислового комплексу, зокрема ракетної програми, як стратегії на випадок зменшення міжнародної допомоги.

“Ми маємо зосередитися на розширенні нашого власного виробництва озброєнь та переході на західні калібри,” – резюмував він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ