АКТУАЛЬНО

РФ спробує заблокувати Куп’янськ: генерал Сирський розповідає про ситуацію на фронті

Українська армія продовжує відбивати атаки окупантів на різних напрямках фронту, зокрема на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. За даними командувача Сухопутними військами Олександра Сирського, Росія намагається заблокувати Куп’янськ, використовуючи штурмові роти для захоплення населеного пункту Синьківка.

“Щоб створити умови для блокування Куп’янська, противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка”, – повідомив генерал.

Однак, за його словами, українські війська ефективно відбивають напади, і окупанти зазнають значних втрат у живій силі. У зв’язку з цим Росія перебрала свої резервні штурмові підрозділи на цей напрямок.

Також повідомляється про активні наступальні дії російських окупантів на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська.

На Лиманському напрямку противник намагається витіснити ЗСУ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва. Російські окупанти також проводять безуспішні штурмові дії на напрямку Житлівка та Терни.

На Бахмутському напрямку ворог зосереджує значні зусилля північніше та західніше від Бахмута, використовуючи повітряно-десантні підрозділи та інші військові частини для штурмових дій. Українські сили продовжують стійко утримувати обрані рубежі, не допускаючи просування окупантів.

Найновіша інформація також засвідчує, що українські війська відбили 49 атак противника на Авдіївському напрямку, знищили склад боєприпасів окупантів та продовжують утримувати контроль на лівому березі Дніпра. За висновками експертів, українські сили зберігають позиції на східному березі річки Дніпро.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ