АКТУАЛЬНО

РФ запускала балістичні ракети КНДР проти України дев’ять разів, – США в ООН

За заявою заступника постійного представника Сполучених Штатів при Організації Об’єднаних Націй, Роберта Вуда, Російська Федерація вже не менше дев’яти разів випробовувала балістичні ракети, виготовлені Північною Кореєю, на території України.

Вуд зазначив, що Росія та КНДР повинні нести відповідальність за свої дії, оскільки вони порушують резолюції Ради Безпеки ООН і підривають регіональну стабільність та міжнародний режим нерозповсюдження зброї.

За словами Вуда, Росія виступає як єдиний агресор у війні на Україні і може завершити конфлікт лише відкрито виявивши бажання до мирного врегулювання. Тим часом, Україна залишається вірною принципам Організації Об’єднаних Націй та продовжує прагнення до справедливого і тривалого миру.

Щодо поставок зброї з КНДР до Росії, відомо, що Північна Корея надає військову допомогу Росії у конфлікті з Україною. Недавні звіти свідчать про передачу артилерійських снарядів і ракет типу “Катюша”, а також балістичних ракет із ударною дальністю до 900 кілометрів, які вже використовувалися для атак на Україну.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ