АКТУАЛЬНО

Рішення про перемир’я в Газі затягується: яка причина

Угода між Ізраїлем та ХАМАС щодо припинення вогню та обміну заручниками затягується через внутрішні розбіжності в керівництві палестинського руху.

Лідер ХАМАСу Яхья Сінвар та інші члени організації готові підписати угоду про припинення вогню на шість тижнів в обмін на вивільнення заручників з ізраїльського полону.

Проте політичні лідери ХАМАСу, перебуваючи у вигнанні, настоюють на більш суттєвих кроках і вимагають  припинення вогню та проведення переговорів.

Раніше ізраїльські офіційні представники представили свідчення про зв’язок працівників палестинської гуманітарної організації в Секторі Гази із насильством під час нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Нагадаємо, що Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) розпочало розслідування декількох своїх співробітників, яких підозрюють у причетності до нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Внаслідок звинувачень у причетності співробітників UNRWA до атаки ХАМАСу на Ізраїль, кілька країн призупинили фінансування Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ