АКТУАЛЬНО

Роберт Фіцо у своєму першому зверненні назвав нападника посланцем зла і політичної ненависті

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо записав своє перше відеозвернення після замаху на його життя, який стався в середині травня. Це звернення стало важливою подією, оскільки громадськість і міжнародна спільнота чекали на його реакцію та подальші кроки.

За словами Фіцо, замах скоїв «активіст словацької опозиції», який намагався вбити його «через політичні погляди».

«Але чудова медична команда запобігла найгіршому. Зараз я перебуваю на амбулаторному лікуванні у лікарні Святого Михаїла у Братиславі. Якщо все піде добре, я зможу повернутися до роботи на рубежі червня та липня», – повідомив Фіцо.

Він також заявив, що не відчуває ненависті до чоловіка, який у нього стріляв.

«Настав час зробити перший крок – прощення. Я не здійснюватиму проти нього жодних активних судових дій і не вимагатиму відшкодування збитків. Я прощаю його і дозволяю йому самому розібратися в тому, що він зробив і чому це зробив. Зрештою, очевидно, що він був лише посланцем зла і політичної ненависті», – сказав Фіцо.

У своєму зверненні словацький прем’єр говорив і про Україну. Він повідомив, що не має наміру змінювати своїх поглядів і надалі виступатиме проти надання Україні військової допомоги.

Нагадаємо, замах на прем’єра Словаччини Роберта Фіцо був скоєний 15 травня у місті Хандлов: у нього кілька разів вистрілив 71-річний письменник. Він був затриманий на місці, йому висунули звинувачення.

Фіцо після замаху госпіталізували до місцевої лікарні, він переніс дві операції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ